Menu

Ross Lovell

Beoordeling
[starratingmulti id="1" element_stars="heren-dineren"]

Dit etablissement is meerdere keren bezocht.

De beoordeling van dit etablissement is gebaseerd op het op deze pagina weergegeven bezoek.

Overige bezoeken vonden plaats op: 30 december 2014 

 

Totaaloverzicht van bezoeken aan "Ross Lovell"

Het wil wel eens gebeuren dat de Heren na een tijdje een tweede keer bij een zaak langsgaan en totaal van de sokken worden geblazen. Zo ook toen Heer A aan het begin van de zomer vorig jaar nogmaals samen met Mevrouw K aan tafel ging bij Ross Lovell in Rijsoord. Het resultaat: hij is nog steeds zijn sokken aan het zoeken.

‘Vorige keer was de bediening een beetje in paniek,’ kucht Mevrouw K, ietwat ongemakkelijk.
‘Ja, klopt,’ zegt Heer A vrolijk. ‘Opstartprobleempjes. Is niet ongewoon bij een nieuwe zaak. Ben benieuwd of het nu beter gaat. Vier gangetjes?’
‘Sure,’ grijnst Mevrouw K.

En gelukkig loopt de service nu een heel stuk beter. De zwarte brigade is vlot en kordaat en al snel wordt er een amuse gepresenteerd: een frisse gazpacho, romige Hollandse nieuwe en een smakelijk hapje met chorizo en truffelmayonaise.

‘Lekker!’ kirt Mevrouw K enthousiast.
‘Ja dat doen ze goed!’ lacht Heer A. ‘Als dit alle vier gangen zo doorgaat, hebben we een topavond.’

Dat blijkt een juiste typering, want alle vier gerechten zijn werkelijk waar top-notch! De klassieke zalm met asperges en hollandaise is een schot in de roost; perfecte cuisson. De frisse, stuivende Semillon uit Australië, die de gastvrouw erbij schenkt, past er perfect bij. Dan volgt een fantastisch stukje schelvis met Marokkaanse smaken: kerrie, ras-el-hânout, venkel, olijf, doperwt, paprika. De wijn dit keer een Viognier uit Griekenland; mooi rond met diepe houttonen en alle zuren in balans. Vervolgens een overheerlijke runderbavette met lamsstoof en aubergine, die begeleid wordt door een Italiaanse Ripasso. Kersen in een glas. Precies goed! En het toetje? Zeg maar gerust serieus dessert, want het is de beste citroentaart ooit… zonder dollen.

‘En wat denk je?’ glundert Heer A richting zijn geliefde.
‘Hele dikke voldoende,’ antwoordt Mevrouw K.
‘Met een griffel,’ slaat Heer A zachtjes op de tafel.

Conclusie: Chef van de Berg zet met simpele ingrediënten hele mooie gerechten in elkaar, zodat prijs en kwaliteit perfect in balans zijn. Heel knap hoe hij met deze bouwstenen de allure van een sterrenzaak op het bord tovert. De wijnen van gastvrouw en sommelière Isabella Wildtham zijn origineel, spannend en hebben een vol en toegankelijk smaakpallet. De bediening heeft zich ook echt verbeterd: betere timing, meer zelfvertrouwen. Puntjes van kritiek? Er mag wel wat meer verbinding gezocht worden met de gast; een glimlach en een correct ijsbrekertje op z’n tijd doen wonderen aan tafel. Helemaal als het op het bord en in het glas helemaal klopt… maak er een feestje van. Want dat is het gewoon in Rijsoord aan het Waaltje! Waar voor je geld mensen!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone