Menu

Het Koetshuis

Dit etablissement is meerdere keren bezocht.

De beoordeling en een uitgebreide beschrijving zijn gekoppeld aan het bezoek van: 03 februari 2013

 

Totaaloverzicht van bezoeken aan "Het Koetshuis"

Enkele jaren geleden bezochten de Heren onverwachts restaurant Het Koetshuis in Bennekom voor een copieuze lunch op de zondagmiddag. Omdat dat indertijd zeer goed beviel, reizen de Heren samen met Vriend J wederom op een zondag nogmaals af naar de Veluwe om aan tafel te gaan bij de familie Löhr. Zullen de kookkunsten van chef Wicher en de wijn van sommelier Groeneveld dit keer wederom overtuigen?

‘Wat een plek,’ roept Vriend J als de mannen de parkeerplaats bij het restaurant oprijden. Het Koetshuis bevindt zich in een prachtige boerderij aan een bosrijke weg. Uiteraard ontbreekt het terras niet, waar het in de warmere maanden van het jaar goed toeven moet zijn.
‘Wacht maar tot je straks aan tafel zit,’ grijnst Heer A.
‘En tot die bordjes voor je neus staan,’ doet Heer Z een duit in de spreekwoordelijke zak.
‘Bordjes?’ lacht Vriend J. ‘We gaan toch gewoon even lunchen?’
‘Ja joh,’ zegt Heer A, terwijl hij een verhulde knipoog naar Heer Z werpt.

Wat de Heren al weten en wat Vriend J snel zal uitvinden, is dat er bij het Koetshuis in het weekend meestal niet gewoon even geluncht wordt. Natuurlijk kan men er neerstrijken voor een enkel mooi bord, maar het zeer scherp geprijsde zeven gangen proeverij menu zal menigeen verleiden. En die verleiding blijkt, zoals de Heren al hadden verwacht, ook te groot voor Vriend J; hij is kortgezegd met een natte vinger te lijmen.

Gezeten aan de strakgedekte, ronde tafel nemen de mannen het klassieke interieur met zicht op de keuken in zich op. De bediening danst van tafel naar tafel en de Heren voelen zich al snel in hun sas. Temeer omdat sommelier Edger Groeneveld heerlijke bijpassende wijnen zal schenken bij de vele gangen die nog moeten komen.

‘Zeven gangen!’ zegt Vriend J slurpend van een glaasje Franse prik. ‘Dat zag ik niet aankomen.’
‘Gelukkig kijken wij verder dan onze neus lang is,’ grapt Heer Z.
‘Ik zie de eerste gang al komen,’ lacht Heer A.

En inderdaad. Na de voortreffelijke amuses, begint een waar gastronomisch avontuur waar onze mannen enkele uren ondergedompeld worden in mooie zoet-zuur gerechten (kalfstartaar en huisgerookte zalm), filmende romigheid (rogvleugel met curry en kreeftensoep) en uiteraard het mooie wild dat de Veluwe te bieden heeft (kwartel, hert). Er wordt afgesloten met kumquat en speculaas, want Sinterklaas staat tijdens het bezoek inderdaad te popelen om Nederland binnen te stomen.

‘Jongens, wat een maaltijd,’ zegt Vriend J diep onder de indruk.
‘Net als vorige keer weer erg goed,’ knikt Heer Z.
‘Toch jammer dat er in Nederland niet op meer plekken zo geluncht kan worden,’ merkt Heer A op.
‘Wellicht omdat er dan geen ruimte over is voor het diner?’ gniffelt Vriend J, waarop beide Heren op hun horloge blikken.
‘Je hebt een punt, want da’s al over een klein halfuurtje,’ zegt Heer Z tevreden over zijn baard wrijvend. ‘Ik denk dat ik het diner maar voor morgen bewaar. En dat is helemaal geen slechte zaak!’

Conclusie: Het team van het Koetshuis overtuigt wederom! Gerechten, wijn, service, alles sluit als een bus. Wellicht is dit wel het beste lunchadres in Nederland voor de lazy Sunday afternoon, want voor die prijs/kwaliteit kan men nergens anders zo uitgebreid aan tafel. Hoedje af voor de familie Löhr en alle medewerkers van het restaurant. Wij komen zeker nog een keer genieten!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone