Menu

Cordial

Beoordeling
[starratingmulti id="1" element_stars="heren-dineren"]

De Heren zijn niet vies van een aangename verrassing; met name als het gastronomische surprises betreft, zijn de Heren met veel plezier van de partij. Zo werd eerder dit jaar afgesproken dat Mevrouw Z en Mevrouw K de restaurantkeuze voor het traditionele kerstavonddiner op zich nemen, waarbij de Heren natuurlijk zo lang mogelijk in het ongewis moeten worden gelaten. Zal het geheim standhouden?

‘De dames hebben de reservering geplaatst voor kerstavond,’ glundert Heer A met glimogen.
‘Al enig idee?’ vraagt Heer Z met begerige blik.
‘Nee,’ gromt Heer A met enige frustratie. ‘Maar ik vind dat we recht hebben op tenminste één hint.’
‘Op zeker,’ bromt Heer Z, ondertussen verwoed tikkend op zijn smartphone. ‘Het verzoek om een tipje van de sluier is verzonden.’
‘Ben benieuwd,’ antwoordt Heer A met toch iets van twijfel. Zullen de dames het makkelijk of moeilijk maken?

*Onze Lieve Heer trekt bloedend op een stier naar Lourdes*, verschijnt er op het smartphonescherm van beide Heren.
‘WTF!’ moppert Heer Z.
‘FTW!’ doet Heer A een extra duit in het spreekwoordelijke zakje.
‘Dat is wel de vaagste hint ooit,’ roepen beide Heren in koor.
‘Laten we het lijstje maar afgaan dan,’ zegt Heer A.
‘Yep,’ knikt Heer Z.

Een goed halfuur later tikken de Heren gespannen hun antwoord in: *Château Neercanne*
Het antwoord van de dames: *OMG ROFL LMAO*

De Heren kijken elkaar beteuterd aan…

Enkele maanden later zitten de Heren met aanhang glunderend aan tafel in restaurant Cordial te Oss. De heer Pelgrim en brigade dartelen doelgericht van tafel naar tafel en de eerste amuses worden al rondgedeeld: zoete krab, rokerige zalm, smaakvolle kwarteleitjes en een wonderschone terrine van Italiaanse groenten. De zaak is strak ingericht met donkere accenten en een perfecte belichting; de moderne gashaard gloeit zachtjes achter helder glas.

‘Bevalt het Heren?’ vragen de dames met een twinkeling in de ogen. ‘Jammer dat jullie het niet geraden hebben, hé?’
‘Die frustratie is inmiddels al vergeten,’ grijnst Heer A, toekijkend hoe de eerste gang van ganzenlever en oester wordt gepresenteerd.
‘Zeker,’ smakt heer Z goedkeurend, waarna al snel deel twee van de ganzenlever wordt opgediend. Hoewel de splitsing van dit gerecht in twee delen de Heren ietwat boven de pet gaat, is het een goed begin!

En dat begin wordt alleen maar beter, want een werkelijke parade van fantastische schotels wordt op tafel gezet: een exquise gegrilde schol met kreeft waarvan de grilsmaak super puur en intens is (hoedje af!), een heerlijke surf ’n turf van langoustine en varkensnek, een overheerlijke zwezerik met kalfstong, een magnefique stuk hert in eigen jus, gevolgd door een kaas/wijn-proeverij en een onovertroffen dessert van chocolade, vijg en roomijs van gebrande boter. Alle gerechten zijn consistent van hoog niveau, waarbij iedere keer een perfect bijpassende wijn wordt geschonken. Daarnaast is het servies prachtig en wordt de saus in een serveerkannetje op tafel gezet; helemaal van nu!

‘Nou, jullie mogen meer kiezen dames,’ lacht Heer Z snoepend van de friandises.
‘Waarvan akte,’ slurpt Heer A van zijn thee.
‘Volgende keer raden jullie het ook niet,’ glimlacht Mevrouw Z gemenig.
‘Waarvan akte,’ imiteert Mevrouw K vals, waarop de Heren elkaar samenzweerderig aankijken.

Enkele dagen later krijgen de dames een berichtje op hun smartphone: *De Heren hebben een superdiner gepland met enkele goede bekenden*
*Waar dan?* tikken de dames enigszins hoopvol.
*We zullen jullie een hint geven: NO LADIES ALLOWED =P*

De dames kijken elkaar beteuterd aan…

Conclusie: Chef Verhoeven kookt als een kampioen en de zwarte brigade onder leiding van Roy Pelgrim loopt soepel als een Zwitsers uurwerk zonder stijf te zijn, integendeel, een grap of vrolijk opmerking is eerder regel dan uitzondering. Dat getuigt van een uitstekend inlevingsvermogen m.b.t. de tafelgasten. Hiernaast is er ook de mogelijkheid tot overnachting bij Hotel de Weverij dat zich in hetzelfde pand als het restaurant bevindt en dit alles in combinatie met een prijskaartje dat prima in balans is. Iedere culinaire liefhebber moet hier gewoon een keer aan tafel gaan. Top!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone